Allergia- ja Astmaliiton, Hengitysliiton ja Iholiiton tiedote 24.10.2011

 

Allergiaa radioaalloilla

 

Kansallisen allergiaohjelman väestöviestintähanke toteuttaa kaksiviikkoisen radiokampanjan allergian uusista hoitosuosituksista. Kampanja alkaa tänään.

 – Eturivin näyttelijät Pertti Koivula, Vuokko Hovatta ja Petteri Summanen ovat antaneet äänensä tietoiskuihin, iloitsee projektipäällikkö Kimmo Saarinen.

Äänimainostuotanto Hot Spot on tehnyt viisi humoristista tietoiskua lievän allergian siedättämisestä ja vakavien allergioiden hyvästä hoidosta. Kampanja toteutetaan RadioMedian 50 jäsenasemalla, joista valtakunnallisia on 10 ja paikallisia 40.

RadioMedia on yksityisen radiotoimialan markkinointiyhtiö, joka on perustettu vuonna 1999 kehittämään ja markkinoimaan radiomainosalaa Suomessa. Yhtiön omistaa Suomen Radioiden Liitto SRL ry, jonka piiriin kuuluvat kaikki merkittävimmät suomalaiset mainosrahoitteiset radioasemat.

 

Väestökysely ja www.allergiaterveys.fi

Allergia- ja Astmaliiton, Hengitysliiton ja Iholiiton yhteinen Kansallisen allergiaohjelman väestöviestintähanke alkoi maaliskuussa. Sen kautta tiedotetaan suomalaisille perheille allergian uusista hoitosuosituksista.

Hanke toteutti huhtikuussa nettikyselyn yli tuhannelle allergiselle suomalaiselle heidän allergia-asenteistaan ja tietämyksestään. Tutkimuksen mukaan jo vähintään puolet allergisista välttää joitakin ruoka-aineita ja joka neljäs joutuu ottamaan allergian huomioon ympärivuotisesti. Epidemian syntipukiksi epäillään yleisesti ympäristön saastumista ja kemikalisoitumista. Oikea vastaus löytyy kuitenkin ihmisten rapautuneesta luontoyhteydestä ja sen myötä luontaisen vastustuskyvyn heikkenemisestä. Aktiivisesti luonnossa liikkuvaa allergiat kavahtavat.

Hankkeen sivusto www.allergiaterveys.fi avattiin syyskuussa. Se avaa Allergiaohjelman tavoitteet ihmisten arkikokemusten kautta. On esimerkkejä hyvästä elämästä allergian kanssa, kysymyspalsta ja tapahtumakalenteri, josta löytää allergiaa käsitteleviä tapahtumia ympäri Suomea.

– Toivottavasti radiokampanjan tietoiskut ohjaavat suomalaisen allergisen kansan allergiaterveys.fi -sivustolle, sanoo Saarinen.

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Kimmo Saarinen, 040 721 4108
kimmo.saarinen@allergia.fi

Viestinnän asiantuntija Tuula Ketola, 040 167 8919
tuula.ketola@hengitysliitto.fi