Allergia- ja Astmaliiton, Hengitysliiton ja Iholiiton tiedote 30.12.2011

 

Allergialääkäri vastaa Suomi24 -verkkoyhteisössä

 

Professori Matti Hannuksela vastaa allergiaan liittyviin kysymyksiin Suomi24:n asiantuntijapalstalla koko kevään 2012.

 

– Suomalaiset keskustelevat innokkaasti nettipalstoilla terveyskysymyksistä. Siksi Kansallisen allergiaohjelman väestölle suunnattu viestintähanke perusti oman asiantuntijapalstan Suomi24:een. Kerromme siellä mm. allergian uusista hoitosuosituksista, projektipäällikkö Kimmo Saarinen sanoo.

Matti Hannuksela on kokenut nettilääkäri. Hän on aiemmin vastannut suomalaisten allergiakysymyksiin menneenä syksynä hankkeen omalla kysymyspalstalla www.allergiaterveys.fi -sivustolla ja tätä ennen Allergia- ja Astmaliiton kotisivuilla.

Kysy allergioista -palsta löytyy nettiosoitteesta www.suomi24.fi/allergiaterveys. Professori Hannuksela vastaa kysymyksiin ainakin tammi-huhtikuussa 2012.

 

Allergiaa verkossa ja radiossa

Allergia- ja Astmaliiton, Hengitysliiton ja Iholiiton yhteinen Kansallisen allergiaohjelman väestöviestintähanke alkoi maaliskuussa. Sen kautta tiedotetaan suomalaisille perheille allergian uusista hoitosuosituksista.

Huhtikuussa tehty nettikysely yli tuhannelle suomalaiselle osoitti, että joka toinen allergikko välttää joitakin ruoka-aineita, ja joka neljäs joutuu ottamaan allergian huomioon ympärivuotisesti. Epidemian syntipukiksi epäillään yleisesti ympäristön saastumista ja kemikalisoitumista. Täsmällisempi vastaus löytyy kuitenkin ihmisten rapautuneesta luontoyhteydestä ja sen myötä luontaisen vastustuskyvyn heikkenemisestä. Aktiivisesti luonnossa liikkuvaa allergiat kavahtavat.

Hankkeen omat verkkosivut avattiin syyskuussa. Allergiaterveys.fi avaa Allergiaohjelman tavoitteet ihmisten arkikokemusten kautta. On esimerkkejä hyvästä elämästä allergian kanssa, kysymyspalsta ja tapahtumakalenteri, josta löytää allergiaa käsitteleviä tapahtumia ympäri Suomea.

Loka-marraskuussa hanke toteutti lisäksi kaksiviikkoisen radiokampanjan 10 valtakunnallisella ja 40 paikallisella radiokanavalla. Radiomarkkinointi jatkuu ensi vuonna.

 

Lisätietoja:

 

Projektipäällikkö Kimmo Saarinen

040 721 4108, kimmo.saarinen@allergia.fi

 

Viestinnän asiantuntija Tuula Ketola

040 167 8919, tuula.ketola@hengitysliitto.fi