allergiaterveys ja luontoretket

 

Suomalaisessa luonnossa ei tarvitse pelätä. Riski kohdata jokin suurpeto ja joutua sen kynsiin on äärimmäisen pieni – todennäköisemmin sinuun iskee salama kuin karhu tai susi!

Metsässä tai suolla voi jokamiehenoikeuksin kävellä, juosta, ulkoiluttaa lemmikkieläimiä, istua, syödä eväitä, tarkkailla eläimiä, poimia kukkia, marjoja tai sieniä. Varsinkin lapsilla mielikuvitus lähtee helposti lentoon luonnonympäristössä.

Vaikka Suomessakin väestö pakkautuu kaupunkeihin, sielläkin luontoa löytyy yleensä läheltä, tarhan tai kodin takapihalta ja koulu- tai työmatkan varrelta. Monissa kaupungeissa on luontopolkuja, merkittyjä retkeilyreittejä, luonnonsuojelualueita, tulentekopaikkoja, lintutorneja ja leirintäalueita. Urbaanissa ympäristössä luontoretken kohteeksi kelpaa vaikkapa puisto tai hautausmaa!

Ainakin pääkaupunkiseudun kaupungit järjestävät kuntalaisille opastettuja luontoretkiä. Muuallakin esimerkiksi Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistykset ja muut järjestöt tarjoavat mielenkiintoisia retkiä ja tapahtumia luonnossa. Yleensä ne ovat vieläpä maksuttomia!

Retkivinkkejä löytyy mm. sivuilta:

http://www.suomenluonto.fi/tag/retkivinkit/

http://www.luontoon.fi/retkeilynabc