Allergisen nuhan ja astman hoitopäiväkirja kännykkään

Täysin mobiilipohjainen sovellus on hyvä lisä allergisen elämään, eritoten siitepölykaudelle tai vaikkapa työperäisten allergeenien metsästykseen.

Allergiapäiväkirjassa on ajatuksena, että sovelluksen ladannut tallentaa päivittäin oireensa (vaikkapa siitepölykauden ajan) kipupuolelta tutulla VAS-asteikolla. Hän saa puhelimeensa muistutuksen ottaa lääkityksen päivittäin sekä palautetta omasta hoitotasapainostaan. Mikäli hoitotasapaino on huono yli kolmena päivänä, kehottaa sovellus kääntymään lääkärin/apteekin puoleen.

Sovelluksen kehittäjä on eurooppalainen MACVIA-LR-keskus (Contre les Maladies Chroniques pour un Vieillissement Actif en Languedoc-Roussillon). Se toimii organisaattorina hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää aktiivista ja tervettä ikääntymistä sekä kroonisten sairauksien hallintaa. ARIA-hankkeen (Allergic Rhinitis and its Impact on Asthma) tarkoituksena puolestaan on saattaa käyttöön allergisen nuhan ja siihen liittyvän astman tutkittuun tietoon perustuvia hoitokäytäntöjä ja antaa niihin liittyvää koulutusta eri puolilla maailmaa. Sovellus on siis osa suurempaa hanketta.

Sovellus löytyy joko QR-koodin takaa (asentaa itsensä automaattisesti puhelimeen) tai sitten Apple Storesta tai Google Play -kaupasta nimellä Allergiapäiväkirja. Windows-pohjaiselle käyttöjärjestelmälle sitä ei valitettavasti vielä löydy. Sovellus on käyttäjälleen ilmainen.

Tästä ohjeesta löytyvät QR-koodit ja lisätietoa sovelluksesta. Se toimii samalla myös potilaille jaettavana esitteenä.

Suorat QR-koodit Google Play / Apple Store -kauppaan:

Google PlayApple Store