Kysymyksiä ja vastauksia

Professori Matti Hannuksela ja muut asiantuntijat vastasivat tällä palstalla Kansallisen allergiaohjelman aikana lähetetyihin kysymyksiin vuoden 2018 loppuun. Aiemmat kysymykset vastauksineen löytyvät sivuilta, mutta uusiin kysymyksiin ei ainakaan toistaiseksi vastata.

 

Kysyttyjä kysymyksiä

Siedätyshoito:

Tyttärelläni todettiin muutama vuosi sitten hänen ollessa 14-vuotias allergia pujon ja koivun siitepölylle sekä lukuisille mausteille. Hän on saanut kaksi kertaa anafylaktisen reaktion ja siksi hänelle on lääkärin määräyksestä annettu "allergiakynä". Noin 4 kk sitten hänelle aloitettiin pujon siedätyshoito pillereillä. Onko mahdollista, että tämä siedätyshoito lieventäisi hänen allergiaa myös maus...
Niin no minulla on kyllä koivu- sekä koira-allergia. Oikeastaan olen pahasti allerginen kaikille eläimille (paitsi hevoselle, lehmälle, marsulle ja kaniinille). Olen myös pahasti allerginen kaikille siitepölyille. Ihme kyllä ruoka-aineallergioita ei ole. Onko noista siedätyshoidoista mitään hyötyä pitemmän päälle?
Hei. Poikaystävälläni on koira, jolle hän on allerginen ja hän ottaa päivittäin antihistamiinin ja nenäsuihkeen. Minulla on kissa, jolle hän on myös allerginen. Yksi lääke vuorokaudessa ei aina pidä kaikkia oireita kurissa. Onko mahdollista aloittaa siedätyshoito jompaan kumpaan tai molempiin allergioihin yhtäaikaa ennen kuin muutamme yhteen, jolloin allergeenit tuplaantuvat. Ilman lääkkeitä hän e...
Minulta otettiin nenästä N-Eos ja tulos oli positiivinen. Vaikuttaako siedätyshoito tuloksen positiivisuuteen? Vai onko kyse jostakin muusta, esim. astmasta tai sisäilmaongelmasta? Aiemmin tulos on ollut negatiivinen.
Onko koira-allergiaan mahdollista saada siedätyshoitoa, jos kotona on koira eikä siitä haluttaisi luopua? Julkisella puolella ei varmaankaan ainakaan saa, mutta entä yksityisesti? Onko tuo 5 vuoden alaikäraja siedätyshoidoissa ehdoton vai tehdäänkö niitä nuoremmillekin joissakin tilanteissa?
Voiko suolisto-oireisia allergioita, kuten esimerkiksi maitoproteiiniallergiaa siedätyshoidattaa?