Kysymys

Hei! Mikä voisi olla syy siihen, että raaka valkosipuli aiheuttaa minulle huonon, etovan olon välittömästi syönnin jälkeen? Ja esimerkiksi jos syön valkosipulia kypsänä esim. Uunissa valmistetuissa kypsennetyissä ruoissa tai jauheena, tai esim. Dipissä, ei tätä ongelmaa ole, koska sillon valkosipuli on kypsennetty tai jauheena. Enkä saa huonoa oloa muuten kuin raa'asta valkosipulista, joten tuskin tämä mikään allergia on?

Vastaus

Todennäköisin syy on nopea allergia, jonka aiheuttaa nimenomaan raaka valkosipuli. Kuumennetusta valkosipulista sitä ei tule. Se voidaan selvittää esim. ihokokeella. Itse tehtynäkin testi voi onnistua (minulla ei ole siitä kokemusta). Siinä valkosipulin kynsi halkaistaan tai katkaistaan ja sillä hangataan esim. käsivarren sisäsivua pieneltä alueelta. Allerginen paikallisreaktio ilmestyy 1-10 minuutin kuluessa.


21.01.2017

 

« Takaisin