Kysymys

Hei! Ongelmani koskee oletettavasti allergista kosketusihottumaa. Aina ollessani läheisesti miesten kanssa yöllä/seuraavana päivänä pääni ja kaulan alueelle muodostuu punertavaa, näppyläistä ja kutisevaa aluetta. Muut kehonalueet eivät saa minkäänlaista kohtausta. Minulla ei ole atooppista ihottumaa diagnosoitu, mutta minulla on kuiva iho, mutta olen huomannut, että mitä hikisempi toinen on, sitä pahemmat kohtaukset ovat. Joskus kyseiseen kohtaukseen riittää jopa sekin, et henkilön lämmin hengitys osuu kasvojen alueelle. Eikä valitettavasti pesu minkäänlaisilla aineilla (tähän asti) ole kunnolla ehkäissyt allergiakohtausta.
Yritin löytä netistä tietoa ja ainoa paras selitys olisi allergia jotain erityistä hilsettä kohtaan, mutta eihän jokaisella miehellä allergista kohtausta aiheuttavaa hilsettä voi olla...

Vastaus

Nyt pitäisi olla mahdollisuus esittää tarkentavia kysymyksiä. Jos oireet liittyvät yhdyntään, syynä voisi olla siemennesteallergia. Se on kaikilla miehillä samanlaista. Oireet ovat yleensä nokkosihottumaa, ja niiden painopiste on tavallisesti kasvoissa ja muualla kehon yläosassa. Rasvahiiva-allergia on myös mahdollinen, sillä allergeeneja on erityisesti hiessä. Sen oireet ovat ekseemaa (ihottumaa) tai nokkosihottumaa. Valtaosalla ihmisistä rasvahiivojen valtakasvusto on samanlainen. Sen takia on mahdollista, että kaikilla kumppaneilla on samat allergeenit ihossaan. Rasvahiiva-allergiasta ym. voi lukea esimerkiksi Terveyskirjastosta (www.terveyskirjasto.fi).


23.05.2016

 

« Takaisin