Kysymys

Hei, Olen 37-vuotias nainen, ja saan allergisia oireita tapailemastani miehestä. Alkuun kyse oli vain väsymyksestä ja tukkoisuudesta, mutta nyt reilun puolen vuoden tapailun jälkeen oireet vain tuntuvat pahenevan. Oireet poistuvat aina itsekseen reilun viikon tapaamistaukojen aikana.

Miehellä on jalkojen hajun perusteella uskoakseni hoitamaton jalkasieni, joka saattaa olla levinnyt hänellä myös muualle ihon kutinan ja silmä-ärsytyksen perusteella. Sain kasvoihini ja vartalolle ihottuman sekä kynsisienen varpaisiin, jonka lääkärini diagnosoi sieni-infektioksi. Vaivaa hoidetaan nyt sisäisellä terbinafiinikuurilla, Ataraxilla ja kortikosteroidi-voiteella, joka on tehonnut ihottumaan ja kynsiin hyvin.

Allergisia reaktioita lääkitys ei ole minulta poistanut, vaan edelleenkin reagoin jo parin vuorokauden yhdessäolon aikana väsymyksellä, tukkoisuudella, ihon-, korvien-, ja kurkun kutinalla ja sydämentykytyksellä. Tein testin, jossa kiinnitin Micropore-teipinpalan hetkeksi miehen sääreen, kohdalle jossa hänellä on hilseilevä ihottumakohta, repäisin teipin irti ja kiinnitin teipinpalan kylkeeni yön ajaksi. Yöllä heräsin koko vartalolla esiintyvään järjettömästi kutisevaan ihottumaan ja lievään anafylaktiseen reaktioon.

Haluaisin tavata miestä, joten kysyn miten asiassa voisi edetä niin, että en saisi allergisia reaktioita? Hajuste- ja kosmetiikkaärsytys ovat poissuljettuja vaihtoehtoja, samoin vuodehygieniasta on huolehdittu asianmukaisesti. Minulla ei ole todettuja ruoka-aine-, eläin-, tai siitepölyallergioita, olen hyväkuntoinen perusterve nainen, eikä minulla ole mitään jatkuvaa lääkitystä käytössäni. - Maria

Vastaus

Allergialta reaktionne tosiaan vaikuttaa. Allergeenina on joko miesystävänne omat valkuaisaineet tai ihon rasvahiivat. Veikkaan jälkimmäistä. Ei ole olemassa testiä, jolla syyn voisi todeta varmasti. Varmoja hoitokeinoja ei valitettavasti ole. Seuraavaa keinoa voisi kokeilla: Ostetaan apteekista ketokonatsolia sisältävää sampoota ja levitetään sitä kostutettuun ihoon 5-10 minuutiksi ja pestään pois. Rasvahiivat eivät häviä sillä kokonaan. Sen takia sampookäsittely on uusittava kerran viikossa ja vaikutusaika tuolloin on 2-3 minuuttia. Minkäänlaisia takeita hoidon tehosta en valitettavasti voi antaa!


03.07.2015

 

« Takaisin