Kysymys

Hei. Olen 20 -v ja saanut siedätyshoitoa timoteille 1½ v. Sen jälkeen paha yleisreaktio johon kuuluu hengenahdistus, palan tunne kurkussa, nivelkipua, närästystä, unettomuutta ym. Käsivarsissa pakurat, jotka kutisevat ja veren alumiiniarvo koholla. Ennen siedätyshoitoa allerginen heinille, pölylle ja äyriäisille. Nyt reagoin lepälle, heinille, kalalle ja kaikille eläimille, jopa ihmisille, joilla on eläimiä kotona ja hajusteille. Olen käynyt monen allergologin luona ja kukaan ei ole voinut sanoa kuinka kauan tämä kestää ja meneekö tämä ohi ollenkaan. Elämäni on erittäin rajoitettua allergian takia kun ei voi olla yleisissä paikoissa. Reagointi alkoi 10.7.2013, kun sain viim.siedätyspiikin. Terv. Vastausta kaipaava, elämä edessä!

Vastaus

Vaikka oireilu alkoikin siedätyshoidon aikana, siihen on jokin muu syy kuin siedätyshoito. Siedätyshoidon aiheuttama allerginen reaktio, joka voi olla myös anafylaktinen sokki, menee ohi kahdessa vuorokaudessa. 
Tulee mieleen, että kyseessä on autoimmuuninokkosihottuma siihen liittyvine sivuoireineen. Se vaatii ainakin suuremman antihistamiinimäärän, usein myös kortisonia suun kautta. Yleensä hankalampi vaihe kestää parisen vuotta, mutta se voi uusiutua myöhemmin.


31.03.2014

 

« Takaisin