Kysymys

Ongelmanani on koirien kanssa vietetty aika. Olen 3-vuotiaasta saakka ollut allerginen koirille, mistä syystä minulla ei ole ollut ikinä omaa koiraa. Nyt kuitenkin 22-vuotiaana olen 2 kertaa vieraillut miehen luona, jota tapailen. Hänellä on 2 koiraa (englannin settereitä). Olen tosiaan vieraillut hänen luonaan vasta 2 kertaa ja ollut aina hänen luonaan yhden yön. Saan koirista pahoja allergia-oireita, mm. tukkoisuutta nenässä, iho-oireita, aivastelua sekä omasta mielestäni pelottavin eli hengenahdistus (paineen tunne keuhkoissa ja hengityksen rahina ja vinkuminen). Nasonex-nenäsumute auttoi viimeisimmällä vierailukerralla nenäntukkoisuuteen ja siten sain hengitettyä nenän kautta. Ilalla alkaneeseen hengenahdistukseen otin Ventoline Diskus-inhalaattorista henkäisyn yötä vasten ja se todella auttoi ja sain hengitettyä yöllä hyvin.

Mutta tahtoisin nyt ammattilaisen mielipiteen kuulla. Kannattaako minun jatkaa miehen tapailua, kun oireeni ovat noin pahoja, vai hommaanko astma-lääkkeet ja jatkan tapailua ja toivon, että jossain vaiheessa totun koira-pölyyn? Pidän miehestä todella paljon, enkä haluaisi häntä tämän asian takia jättää, mutta oma terveys on minulle tärkein, enkä astmaa haluaisi :( Asun vanhempieni luona yhä, eikä mies voi tulla tänne koska täällä on liian ahdasta vieraille, joten siksi tapaamme aina miehen luona. Mitä teen?

Vastaus

Ongelmaan ei ole yksinkertaista ratkaisua. Koira-allergia saattaa ajan mittaan lieventyä mutta yhtä hyvin se voi pahentua. Ainakin avaava lääke pitää olla käytössä koira-altistuksen aikana. Jatko riippuu lähinnä tunteiden syvyydestä. Jos pidät miehestä yli kaiken, allergiaoireitakin sietää paremmin. Jos mies pitää sinusta yli kaiken, hän luopuu koirista. Lääkäri ei voi asettua kummankaan kannan puolelle.


13.12.2012

 

« Takaisin