Kysymyksiä ja vastauksia

Vaivaako allergia vai Allergiaohjelma? Sujuuko arki allergiasta huolimatta vai sen tahtiin?

Laita kysymyksesi - professori Matti Hannuksela ja muut asiantuntijat vastaavat viikon kuluessa tällä palstalla.

 

Kysyttyjä kysymyksiäViimeksi kysyttyä

olenko allerginen kaikille pippureille, jalapenolle, chilille ja pähkinnöille? näistä kaikista minulta lähtee ääni, yskittää ja ahdistaa henkeä. onko nämä normaaleja oireita? voiko niitä hoitaa?
Miksi julkisilla paikoilla kuten esimerkiksi kauppakeskukset ja lentokenttien odotusaulat sallitaan eläimet kuten koirat. Minulle tulee näistä aina allergiareaktioita ja ihmettelen miksi eläimet asetetaan ihmisten terveyden edelle. Usein koirien tuominen julkisiin tiloihin on lähinnä näiden omistajoen laiskuutta tai hämärtynyt ymmärrys eläinten parhaasta. Koen allergikkona olevani täysin toissijai...
Vävyllä kumina-allergia hengenvaarallinen. Voiko tulla mökille, jonka vieressä on kuminapelto?
Olen allegikko ja astmaatikko. Huomasin, että takaravoissa on punainen läiskä, joka vähän kuumottaa ja siinä ei ole kasvanyt hiuksia. Ei kutise, mutta inhottavassa kohdassa keskellä takaraivoa.
Mitä on happisaturaatio ja pitäisikö astmaatikon seurata PEF-arvojen lisäksi happisaturaatiota? Jos pitäisi, millainen arvo on riittävä?
Olen aikuinen, ja olen syntymästäni asti ollut allerginen maitoproteiinille. Olin myös vauvana äitini maidolle allerginen. Kysymys kuuluu: voinko itse saada allergisia oireita omasta äidinmaidostani, jos tulen raskaaksi?
1) Milloin astmatutkimuksen yhteydessä tehdään histamiinialtistuskoe? Entä milloin kyseeseen tulee metakoliinikoe?
2) Lisäävätkö toistamiseen tehdyt histamiinialtistukokeet herkkyyttä histamiinille vai päinvastoin?
Minulla on 11-vuotias kananmunalle allerginen lapsi. Joko kananmunasiedätyshoitoa annetaan jossain? Vai onko se vielä tutkimusasteella? Vaikeasta maitoallergiasta päästiin jo eroon siedätyksellä :)


Allergia yleisesti

Hei, eikös kiinteiden maistelua kannattaisi aloittaa 4kk iässä imetyksen lisäksi? Jos haluaisin tukea pikkuihmisen sietokykyä ?
Hei, olen lähdössä matkalle Kreetalle. Mistä saisin ajankohtaista tietoa Saharan hiekkatuulista ja niiden pölyhaitoista?