Kysymyksiä ja vastauksia

Vaivaako allergia vai Allergiaohjelma? Sujuuko arki allergiasta huolimatta vai sen tahtiin?

Laita kysymyksesi - professori Matti Hannuksela ja muut asiantuntijat vastaavat viikon kuluessa tällä palstalla.

 

Kysyttyjä kysymyksiäViimeksi kysyttyä

Olen 70 v, en ole tupakoinut. Astman lääkityksenä on Symbicort 200, Ventoline ja nuhaan Flixonase ja Heinix. Toukokuun spirometrissa tulos: fev1 / fvc 0,7 ja 88%. Mef50 1.98 ja 57%. "Vaikuttaa pienten hengitysteiden ahtautumalta". Onko tämä astmaa, onko lääkitykseni sopivaa? Kiitos!
Hei! Kärsin erittäin vaikeasta Sjögrenin syndroomasta ja silmäni oireilevat lähes kaikelle mahdolliselle ja mahdottomalle. Onko teillä tietoa, voiko veren matala DHEA-hormoniarvo aiheuttaa vaikeaa oireilua? Minulla arvo oli 1,0.
Olen saanut voimakkaita reaktioita kalasta, myös kalan tuoksu aiheuttaa kurkun käheyttä, yskää, huonoa oloa ja ikäänkuin paineen tunnetta päähän. Verikokeessa kala-allergiaa ei näkynyt ja lähipiirini ei usko koko allergiaan, varsinkaan oireilua kalan hajuun. Tämä on tuonut itselleni kovasti pahaa mieltä. Läheiseni on sitä mieltä, että allergiani kalan tuoksuun täytyisi testata. Miten tätä asiaa vo...
Minulla on vasta diagnosoitu serologinen ABPA. Lääkärikin opettelee tautia minun kanssa käsikädessä. Miten tään taudin voisi selittää rautalankaversiona ihmisille, jotka eivät ymmärrä. Joudun turvautumaan esim. hengityssuojaimeen, Lääkitys ei vielä ole täysin purrut. Oma tautini on kosteusvauriohomeista saatu. Joten mikä on terveen kodin merkitys taudin kanssa elämisessä?
Olen allerginen Perunbalsamille. Mitä ristiallergioita sillä on ja mitkä aineet tai tuotteet saattavat sisältää perunbalsamia? Lisäksi olen allerginen sellerille. Onko selleriallergia huomioitu esim. kasvisliemikuutioissa, vai kuinka voisin korvata kasvisliemen esim. keittoa tehdessäni. Olen huomannut, että todella minimaalinenkin määrä aiheuttaa minulle reaktion.
Onko olemassa mausteallergiaa? Epäilen pippureita, joista mustapippuri pahin, vaniljan myös epäilen aiheuttavan aivasteluryöpyn ja tippuvan nuhan. Olen yrittänyt vähän siedättääkin itseäni näille,mutta en ole huomannut muutosta.
Aloitin tammikuussa kolmen vuoden suun kautta otettavan suihke-siedätyshoidon, koivuallergian takia. Kumppanini haluaisi koiran, mutta voiko mitään karvaista lemmikkiä ottaa siedätyshoidon aikana? Koirasta en kuitenkaan ole koskaan saanut allergia-oireita.
Hei, haluaisimme hankkia koiran, mutta en tiedä, miten allergia-asia pitäisi selvittää. Allergia- ja astmaliiton sivuilla ei kehoteta tekemään testejä, mutta näissä kysymyksissä ihmiset ovat kertoneet verikokeiden ja prick-testien tuloksia ja saaneet vastauksia niiden perusteella. Meillä kaikilla on siitepölyallergioita ja yhdellä lapsella on testissä todettu herkkyys rotalle (en muista tarkkaa lu...
Mistähän voi johtua nokkosrokko tms, joka ilmenee päivittäin kerran tai kaksi kertaa päivässä, tulee kuitenkin vain muutama pieni punainen täplä, joskus kutiaa ja joskus ei, häviää alle tunnissa.
Hei! Onko totta että narttukissat allergisoivat kollikissoja vähemmän ja mistä tämä johtuu jos näin on?