Kysymyksiä ja vastauksia

Vaivaako allergia vai Allergiaohjelma? Sujuuko arki allergiasta huolimatta vai sen tahtiin?

Laita kysymyksesi - professori Matti Hannuksela ja muut asiantuntijat vastaavat viikon kuluessa tällä palstalla.

 

Kysyttyjä kysymyksiäViimeksi kysyttyä

Hei! Voiko maitoallerginen syödä suklaata, joka sisältää maitorasvaa? Tuoteselosteessa mainittiin erikseen, että "saattaa sisältää maitoa". Miksi näin? Eikö maitorasva sisälläkään maitoa (maitoproteiinia)?
Olen sairastanut pienestä lapsesta asti siitepölyallergioita (leppä-koivu-pähkinäpensas). Ruoka-aineallergiani ovat lisääntyneet ihan pricktestienkin perusteella. Nyt kuitenkin mietin, että vältänkö kuitenkin jotain turhaan ja kuvittelenko hengitystietukokset? Aina oireet eivät ala heti. Kuinka normaalia on saada hengenvaarallinen anafylaksia esim. 3-4 tunnin päästä syödystä ruoka-aineesta? En tie...
Sopiiko vehnänalkioöljy ja vehnänoras vehnäallergiselle?
Minulla on 11-vuotias kananmunalle allerginen lapsi. Joko kananmunasiedätyshoitoa annetaan jossain? Vai onko se vielä tutkimusasteella? Vaikeasta maitoallergiasta päästiin jo eroon siedätyksellä :)
Minulla on aika paha siitepölyallergia (leppä ja koivu), nyt allergia-aikana olen huomannut, että aamuisin on pahoinvointia, joka kuitenkin häviää noin tunnin jälkeen. Voisiko tämä johtua allergiasta? Mitään muutakaan en osaisi epäillä.
Kevät etenee ja kohta koivut kukkivat. Antihistamiinien käyttöä kehotetaan aloittamaan hyvissä ajoin, mutta esimerkiksi viime keväänä kukinta jäi niin torsoksi, ettei antihistamiineille ehkä olisi ollut tarvetta lainkaan. Onko antihistamiinien käytöstä ennakkoon tai varmuuden vuoksi jotakin hyötyä? Vai voisiko siitä olla enemmän haittaa?
Voiko alaikäinen ostaa täishampoota?
Saan astmaoireita mustesuihkutulostimesta. Olisiko lasertulostin turvallisempi? Auttaisiko ilmanpuhdistin printterin vieressä?
T. Opiskelija
Hei. Olen 20 -v ja saanut siedätyshoitoa timoteille 1½ v. Sen jälkeen paha yleisreaktio johon kuuluu hengenahdistus, palan tunne kurkussa, nivelkipua, närästystä, unettomuutta ym. Käsivarsissa pakurat, jotka kutisevat ja veren alumiiniarvo koholla. Ennen siedätyshoitoa allerginen heinille, pölylle ja äyriäisille. Nyt reagoin lepälle, heinille, kalalle ja kaikille eläimille, jopa ihmisille, joilla...
Hei, olen astmaatikko, atoopikko sekä allergioita löytyy melkein joka lähtöön, mm. hikiurtikaria. Nyt puolisen vuotta vaivannut se, että kämmenet ja jalkaterät yhtäkkiä alkavat punoittaa, turpoavat ja kutiavat sekä ovat kuin tulessa. Myös limakalvoissa (suu) tuntuu turvotusta. Olen syönyt allergialääkkeitä jatkuvasti jo yli 15v. mutta tähän ne eivät tehoa. Olen lääkäriltä saanut luvan ottaa 2x/päi...