Kysymyksiä ja vastauksia

Vaivaako allergia vai Allergiaohjelma? Sujuuko arki allergiasta huolimatta vai sen tahtiin?

Laita kysymyksesi - professori Matti Hannuksela ja muut asiantuntijat vastaavat viikon kuluessa tällä palstalla.

 

Kysyttyjä kysymyksiäViimeksi kysyttyä

Hei,
Sain teiltä vastauksen voiko koira-allergiasta aiheutua palantunne kurkussa. Haluaisin vielä tarkennusta asiaan. Minulla on muitakin oireita, eli saan hengenahdistusta koirasta. Tämä pysyy kuitenkin suht hyvin kurissa astmalääkkeen avulla (samassa avaava ja hoitava). Palan tunteeseen ei astmalääke tai pelkästään avaava ei auta, tätä olen kokeillut useasti. Palan tunne tuli kun koira oli asus...
Hei, Voiko koira-allergia ilmetä palan tunteena kurkussa? Kurkku ja kaula on tutkittu mm. ultralla ja vatsalaukku tähystetty, kurkku-nenälääkäri on katsonut peilillä, eikä mitään näy eikä löydy. Olen koiralle allerginen ja perheessä on koira. Lääkäri ei ole ottanut kantaa voiko oire johtua koirasta. Kaula tuntuu myös painellessa aralta.
Hei, Olen nikkelille ja koboltille allerginen. Syön melko kasvispainoitteisesti. Muistan joskus vuosia sitten allergialääkärin sanoneen, etten voi alkaa sitten kasvissyöjäksi. Koboltti kun on osa B 12 -vitamiinia, syanokobalamiinia. Tarkoittaako tämä sitä, että en voi käyttää B12 vitamiinia purkista? Entä ruuan mukana tuleva B12?
Olin leikkauksessa ja selkä puhdistettiin jodilla. Olen jodialllergikko ja nyt se alue on näppylöillä? Mitä tehdä, kutisee kovin? T R
Hei, jos aikuisiän allergiset oireet ilman todettua allergiaa ovat yliherkkyysreaktio, voivatko nämä oireet helpottaa / kadota tai pahentua esim. astmaksi (vaikka allergiaa ei ole)? Verikokeiden mukaan en ole allerginen millekään. Silti koivun kukinnan aikaan silmät ja nenä vuotavat voimakkaasti, joskus reagoin heiniin, kemikaaleihin, joku koira voi aiheuttaa yskää ja muita hengitysoireita jne. To...
Jos ajatellaan yleisesti allergiaruokavalioita esimerkiksi siitepölyallergiaa, niin miten yleensä toimitaan aromien / uutteiden kanssa? On luontaista aromia ja keinotekoista. Olisiko turvallisinta, että poistetaan luontaiset aromien lähteet, sillä keinotekoisissa ei itse alkuperäistä raaka-ainetta ole? Vai pitääkö poistaa molemmat?
Hei, 11 v pojalleni tehtiin pricktesti, histamiinipaukama oli 5, kissa 3. Lausunto: lievä positiivinen reaktio kissalle. Allergiahoitajan mukaan ei este kissan otolle. Onko hän oikeassa?
Hei, 2v pojallamme on muna- ja maitoallergiat, jotka vahvistettiin äskettäin allergiatesteillä. Yllätyksenä testeissä paljastui myös pöly-, hevos-, koira- ja kissa-allergiat, joista pahimpana kissa-allergia 76 kU/l. Meillä on koko pojan elinajan ollut kissa, emmekä ole huomanneet, että poika olisi mitenkään allerginen kissalle. Lääkärimme sanoi, että siinä tapauksessa voimme pitää kissan.

Mite...
Onko pieneläinallergiset syrjäytettyjä elämään normaalia elämää kuten, että pitää kiertää lääkärissä käynnit ja kulkeminen joukkoliikenteissä, kun siellä melkein aina kohtaa pieneläimen tai sen omistajan ja saa sen takia kohtauksen ja sen takia voidaan määritellä vaikka jokin muu diagnoosi kun ei ymmärretä, että on allerginen koirille tai kissioille ja pahimmassa tapauksessa molemmille. Mutta o...
Minulla on 11-vuotias kananmunalle allerginen lapsi. Joko kananmunasiedätyshoitoa annetaan jossain? Vai onko se vielä tutkimusasteella? Vaikeasta maitoallergiasta päästiin jo eroon siedätyksellä :)