Ajankohtaista

27.5.2020
Maailman tupakaton päivä 31.5. – Tupakkatuotteiden ostoikäraja 20 vuoteen

Maailman tupakattoman päivän teemana on tänä vuonna nuorten suojelu tupakkayhtiöiden markkinoinnilta ja tupakoinnin aloittamiselta. Terveysjärjestö Suomen ASH pitää teemaa tärkeänä, sillä useimmat tupakoijat aloittavat alle 20-vuotiaana. Järjestö esittää ostoikärajan nostamisesta 20 ikävuoteen. Uuden mielipidekyselyn mukaan ehdotuksella on myös väestön tuki.


26.5.2020
Avoin kirje Suomen hallitukselle: Järjestöt ovat osa koronaratkaisua – niiden toimintaedellytykset turvattava

Koronakriisi on koetellut Suomea ja koko maailmaa ja sen vaikutukset tulevat näkymään pitkään. Pandemian aiheuttamat kriisit mittaavat yhteiskuntien kestävyyttä ja kykyä toimia vaikeissakin olosuhteissa yhteisen hyvän ja yksittäisten ihmisten hyvinvoinnin varmistamiseksi. Vahva ja dynaaminen kansalaisyhteiskunta luo ja ylläpitää vahvaa yhteenkuuluvuutta ja yhteisvastuuta silloinkin, kun yhteisen edun vuoksi joudumme tinkimään yksilöllisistä oikeuksistamme. Kansalaisjärjestöt tarjoavat kriisissä ja siitä selviämisessä toisaalta ihmisille mielekästä tekemistä, toisaalta yhteiskunnalle kriisikestävyyden kannalta olennaisia palveluita ja toimintoja.
Järjestöt ovat ja haluavat olla jatkossa vieläkin vahvemmin mukana rakentamassa ratkaisuja koronan tuomiin vaikeuksiin. Järjestöjen panos, kokemus ja osaaminen saadaan vieläkin paremmin käyttöön, kun niiden taloudelliset toimintaedellytykset turvataan ja niiden näkemyksiä kuullaan.


Ajankohtaista-arkisto »

 

Kysy allergiasta

Professori Matti Hannuksela ja muut asiantuntijat vastaavat allergia-aiheisiin kysymyksiin.

Viimeksi kysyttyä:

Hei, Olen 28-vuotias nainen, jolla on jo ...
Olemme suunnitelleet koiraa perheeseemme. ...
Olemme suunnitelleet kahden kissan hankkim...
Hei, Minulla on mystinen syysallergia, jok...

Katso kaikki kysymykset »

 

Minun tarinani

 

 

Lisää tarinoita »

 

Kuukauden kysymys

Kiitos vuosien varrella kysymyksiin vastanneille!Katso tilanne »

Tapahtumat

Tapahtumat

Yhdistyksissä tapahtuu.

Katso lähin tapahtumapaikkasi »