Uudistunut kosmetiikan Allergiaportaali, kosmetiikka-allergia.fi, on avattu!

12.4.2019

Kutinaa, punoitusta ja ihottumaa kosmetiikan käytön yhteydessä? Kuulostaako tutulta? Jos vastasit kyllä, saattaa kyse olla ihokosketusallergiasta jollekin kosmetiikan aineosalle. Allergiaa kosmetiikan aineosille voidaan selvittää lääkärin määräämillä epikutaani- eli lapputesteillä. Jos allergia todetaan, tulee allergiaa aiheuttavia kosmetiikan ainesosia jatkossa välttää.

Sopivien kosmetiikkatuotteiden valinnassa sinua auttaa Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen ylläpitämä kosmetiikan Allergiaportaali, joka on luotettava suomalainen verkkopalvelu kosmetiikka-allergisille.
 
Uudistuneesta Allergiaportaalista voit tilata tuotelistauksia allergioittesi suhteen sopivista kosmetiikka- ja hygieniatuotteista. Hajusteettomista tuotteista voit tilata erillisen tuotelistauksen, vaikka sinulla ei olisi testein todettua hajusteallergiaa. Allergiaportaalista löytyy lisäksi asiantuntijatietoa kosmetiikka-allergioista ja kosmetiikkalainsäädännöstä.
 
Kosmetiikan Allergiaportaaliin on kerätty tuhansien kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden raaka-ainetiedot yhteistyökumppaneiltamme, jotka ovat kosmetiikan valmistajia ja maahantuojia. Allergiaportaalista löytyy niin ihonhoitotuotteet, meikit kuin hiustenhoitotuotteetkin. Allergiaportaalissa on lisäksi suppea määrä pyykinpesu- ja huuhteluaineita sekä tiskiaineita.

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksellä on myös valtakunnallinen maksuton iho- ja kosmetiikkaneuvonta, josta voit kysyä tietoa kosmetiikka-allergioista ja ihonhoidosta. Iho- ja kosmetiikkaneuvontaan voit olla yhteydessä sähköpostitse, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, tai soittamalla numeroon 040 8348803 (ma-to klo 10-15).
 
Lähde: Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry 9.4.2019

 

« Takaisin