Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry: Suurempi järjestö on vahvempi vaikuttaja

6.6.2017

Allergia- ja astmaliitto sekä Iholiitto ovat yhdistyneet. Uusi liitto on saanut nimekseen Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry.

Liittojen yhdistymisen taustalla oli monipuolinen yhteistyö jo usean vuoden ajalta. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus sekä järjestöjen rahoitusjärjestelmän uudistuminen nähtiin haasteena molemmissa liitoissa. Yhdistymisellä saadaan uutta vaikuttavuutta toimintaan.
 
Edunvalvonta on aina ollut tärkeä osa molempien järjestöjen toimintaa. Se on ollut myös tärkeä syy jäsenyyteen. Edunvalvonnalla järjestöt pyrkivät vaikuttamaan lainsäädäntöön, vallitseviin käytäntöihin ja yleiseen asenneilmapiiriin.
 
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoitusjärjestelmä uudistui vuoden alussa, kun kolme rahapeliyhtiötä yhdistyivät. Suunta yhdistymisiin näkyy myös järjestökentällä.
 
– Koimme, että molemmat liitot halusivat tehdä jatkossa entistäkin vahvempaa edunvalvontaa, vaikuttavampaa viestintää ja parempia palveluita hyvinvoinnin lisäämiseksi. Yhtenä suurena liittona edustamme suurempaa joukkoa ja äänellämme on entistä enemmän painoarvoa, sanoo uuden liiton toimitusjohtaja Ilkka Repo.
 
Hän uskoo, että liittojen yhdistymisiä tullaan jatkossa näkemään sosiaali- ja terveysjärjestökentällä enemmänkin.
 
Uuden Allergia-, iho-, ja astmaliiton nimi otettiin käyttöön 1.6. Uudistuva graafisen ilme ja logo valmistuvat vuoden loppuun mennessä.
 
Lähde: Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry 02.06.2017

 

« Takaisin