Kaksoisavaavat lääkkeet hyödyttävät vaikeaa keuhkoahtaumatautia sairastavia

24.11.2016

Uudessa Hengityskanavassa puhutaan muun muassa kaksoisavaavista lääkkeistä keuhkoahtaumataudin hoidossa ja vieraillaan Tampereella lokakuun alussa järjestetyssä keuhkoahtaumatautikoulutuksessa.

Keuhkoahtaumataudin hoidossa on nyt mahdollisuus käyttää kahta pitkävaikutteista avaavaa lääkettä yhdellä inhalaattorilla. Lääkkeet hyödyttävät erityisesti vaikeaa tautimuotoa sairastavia.

Keuhkoahtaumatautia sairastavien ravitsemus, lääkehoito ja sairauden loppuvaiheen hoito olivat aiheena lokakuun alussa Tampereella järjestetyssä keuhkoahtaumatautikoulutuksessa. Koulutus oli suunnattu terveydenhuollon ja liikunta-alan ammattilaisille.

Hengenahdistus on varsin yleistä eikä sen taustalla ole aina sairaus. Kliinisen fysiologian emeritusprofessori Anssi Sovijärvi puhuu haastattelussaan muun muassa hengästymisen ja hengenahdistuksen erosta ja kertoo miten niitä voi lieventää.

Lähde: Hengitysliiton uutiset 22.11.2016

Lue lisää näistä aiheista osoitteessa www.hengityskanava.fi. Hengityskanava on terveysalan ammattilaisille suunnattu hengitysterveyttä käsittelevä sähköinen julkaisu, jota julkaisevat yhteistyössä Hengitysliitto ja Filha.

 

« Takaisin