Kansanedustaja Kurvinen astmaverkoston varavetäjäksi

9.3.2016

Kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen valittiin eduskunnan allergia- ja astmaverkoston varavetäjäksi. Verkoston puheenjohtajana toimii entinen peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.).

Eduskunnan allergia- ja astmaverkosto toimii yli puoluerajojen. Allergia- ja Astmaliitto ry. tekee sen kanssa yhteistyötä.

Verkoston tarkoituksena on jakaa oikeaa ja ajantasaista tietoa astma- ja allergiasairauksista kansanedustajille ja valiokuntien jäsenille. Verkosto järjestää myös erilaisia keskustelutilaisuuksia ja tempauksia.

– Erilaiset ruokaan, eläimiin ja kasveihin liittyvät allergiat ovat Suomen yleisin krooninen kansansairaus. Joka toisella suomalaisella on elämänsä jossakin vaiheessa allergia- tai astmasairaus. Itse kuulun myös tähän joukkoon. Tietoisuus allergioista ja astmasta on lisääntynyt, mutta edelleen oikean tiedon levittäminen ja ymmärrys poliittisten päätösten ja esimerkiksi hyvän rakentamisen merkityksestä näihin sairauksiin ja niiden ehkäisyyn vaatii lisäämistä, Kurvinen toteaa tiedotteessa.

Erään arvion mukaan allergia- ja astmasairauksista aiheutuu vuosittain 1,3–1,6 miljardin euron kustannukset.

Lähde: Ilkka 8.3.2016

 

« Takaisin