Raskaudenaikainen runsaasti D-vitamiinia sisältävä ruokavalio suojaa syntyvää lasta allergioilta

19.2.2016

Journal of Allergy and Clinical Immunology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan rasvaiset kalat, maitotuotteet, sienet, kananmunat ja täysjyväviljat ovat erittäin tärkeitä odottavan äidin ruokavaliossa.

Erikseen nautitulla D-vitamiinilisällä ei näyttäisi olevan tutkimuksen mukaan samaa vaikutusta kuin ruuasta saatavalla D-vitamiinilla. Useissa muissa tutkimuksissa D-vitamiinilisän on todettu toimivan samalla tavalla kuin ruuasta saatavien vitamiinien.

Yhdysvaltalaisyliopistossa tehtyyn tutkimukseen osallistui yli 1 200 odottavaa äitiä. Äitien D-vitamiinitasoja seurattiin odotusaikana, ja lisäksi heidän käskettiin pitää ruokapäiväkirjaa. Syntyneitä lapsia tutkittiin seitsemän vuoden ajan.

Tutkimuksesta kertoi Science Daily.

 

« Takaisin