Huhtikuu 2020

28.4.2020
Allergisen piinalajit ovat saapumassa Suomeen: ”Allergikkojen määrä kasvaa”

Ilmaston lämpeneminen voi tehdä siitepölyallergisten elämästä entistä tukalampaa.


16.4.2020
Tupakoinnin ongelmat kärjistyvät taloyhtiöissä

Terveysjärjestö Suomen ASH vetoaa taloyhtiöihin, jotta nämä korostaisivat asukkailleen savuttomuuden tarvetta erityisesti koronaviruksen aikana. Asukkaiden kesken asiaan on usein vaikea löytää ratkaisua.


16.4.2020
Sairastuuko ihminen, jos hän ei mene ikinä ulos?

Mieli ja keho tarvitsevat kosketuksen luontoon, jotta ne voivat hyvin.


10.4.2020
Salbutamoli-astmalääkkeitä voi ostaa kerralla kuukaudeksi

STM on antanut 9.4.2020 päätöksen, jonka mukaan apteekit voivat toimittaa asiakkaille kerralla enintään kuukauden käyttöä vastaavan määrän salbutamolivalmisteita. Näitä valmisteita käytetään astman hoidossa. Asiakas saa kuukauden lääkemäärästä normaalin Kela-korvauksen.


10.4.2020
Hyttysenpuremat ja ampiaisenpistot kuuluvat kesään – piharatamon ja poimulehden avulla helpotusta kutinaan

Kesä on nyt tulossa ja sen myötä hyttysenpuremat, nokkosenpolttamat ja ampiaisenpistot. Tässä on joitakin yksinkertaisia vinkkejä pistojen käsittelyyn luonnonmukaisilla keinoilla.


7.4.2020
Siitepölykausi on tänä vuonna tavallista pidempi

Tänä vuonna siitepölykaudesta tulee tavanomaista pidempi, sillä se on alkanut poikkeuksellisesti jo tammikuun alussa. Normaalisti siitepölykausi alkaa Suomessa helmi-maaliskuun vaihteessa, kun ensimmäiset siitepölyt kulkeutuvat Keski-Euroopasta Suomeen. Siitepölystä aiheutuva hengenahdistus ja yskä saattavat muistuttaa COVID-19-koronaviruksen oireita. Allergiaoireet on kuitenkin mahdollista erottaa virusoireista.


6.4.2020
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen lomautusnäkymät yli viisinkertaistuneet alkuvuodesta – Jo 41 prosenttia järjestöistä on sulkenut toimipisteitään

Koronaepidemia on muuttanut sosiaali- ja terveysjärjestöjen tilannetta suuresti. Vielä tammi-helmikuussa vain kuusi prosenttia järjestöistä ennakoi kuluvalle vuodelle lomautuksia. Nyt määrä on jo yli viisinkertainen.


1.4.2020
Viime kesän ansiosta nyt on luvassa hyviä siitepölyuutisia

Luonnonvarakeskus ennustaa, että koivun kukinta on tänä keväänä tavanomaista heikompaa koko maassa.