Lokakuu 2019

30.10.2019
THL: Suomalaisten käsitykset sisäilmaongelmista ovat liioiteltuja

Ihmiset pelkäävät sisäilman terveysriskejä enemmän kuin tutkimukset antavat aihetta.


30.10.2019
Allergioista tuli monien lemmikkikoirien vaiva, ja lääkärin mukaan siihen on vissi syy – "Maatiaiskissat ovat usein terveimpiä"

Lemmikkien allergiat ovat todella yleisiä, mutta niitä on hankala todentaa. Omaeläinklinikan eläinlääkäri Kaisa Saarisen mukaan vastaanotolla käy päivittäin potilaita allergiaoireiden takia.


28.10.2019
Kotiviljelystä etsitään keinoja torjua astmaa, allergiaa ja diabetesta - tutkimusryhmä etsii vapaaehtoisia lahtelaisia tutkimukseen

Helsingin ja Tampereen yliopistojen ImmunoGarden-tutkimukseen etsitään nyt vapaaehtoisia lahtelaisia kaupunkilaisia. Tutkimushankkeessa selvitetään ja kehitetään keinoja ehkäistä immunovälitteisiä sairauksia, kuten allergioita, astmaa ja tyypin 1 diabetesta.


23.10.2019
Lasten koivun siitepölyallergian hoito hankaloitui – pistoskammoisille tuskaa

Moni lapsi pelkää pistoksia. Se on kuitenkin jäämässä ainoaksi siedätyshoitokeinoksi alle 12-vuotiaille.


22.10.2019
Hengitysliitto ja Apteekkariliitto kannustavat arkiliikuntaan: Tärkeintä on lähteminen – vähintään kerran päivässä

Lokakuussa siirrytään talviaikaan. Hengitysliitto ja Apteekkariliitto yhteistyökumppaneineen rohkaisevat käyttämään kellojensiirron tuoman ylimääräisen tunnin terveysliikuntaan. Liikuntatapahtumia on hengitysyhdistyksissä ja apteekeissa ympäri Suomen.


21.10.2019
Ihon sairauksia hoidetaan tulevaisuudessa ehkä ihon mikrobistoa muokkaamalla – Tutkimus: Ihon bakteerit voivat sekä suojata atooppiselta ihottumalta että pahentaa sen oireita

Tulehduksellisia suolistosairauksia hoidetaan jo nykyään siirtämällä suolen mikrobeja terveiltä ihmisiltä sairaille. On mahdollista, että myös ihon sairauksia ja vaurioita voidaan ennen pitkää hoitaa parantamalla ihon mikrobiston koostumusta.


21.10.2019
Allergiat voivat puhjeta missä iässä vain – Näillä 5 vinkillä buustaat itsellesi teräksisen vastustuskyvyn allergioita vastaan

Oletko toistaiseksi välttynyt allergioilta? Jos haluat jatkossakin pitää allergiat loitolla, älä vältä mitään varmuuden vuoksi. Vastustuskykyä allergioita vastaan voi tehostaa helpoilla arjen vinkeillä.


21.10.2019
Arki olisi ankeampaa ilman sote-alan vapaaehtoisia

Yhteiskunta tulisi huonosti toimeen ilman vapaaehtoisia ja arki näyttäisi ankeammalta, toteavat järjestöpäällikkö Riitta Kittilä ja Juha Peltosalmi SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:stä, sote-järjestöjen katto-organisaatiosta.


17.10.2019
Tutkimus: Keisarileikkausten vaikutukset lasten terveyteen luultua vähäisempiä

Todennäköisyys joutua suunnittelemattomaan keisarileikkaukseen on suurimmillaan vapaapäivää edeltävän työpäivän aikana, todetaan VATT:n, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Turun yliopiston ja Pombeu Fabran yliopiston tutkijoiden tuoreessa tutkimuksessa. Laajaan suomalaiseen aineistoon pohjautuva tutkimus osoittaa keisarileikkauksen lisäävän astmariskiä. Toisin kuin aiemmin on ajateltu, keisarileikkausten vaikutukset lasten muihin terveystulemiin ovat kuitenkin vähäisiä.


10.10.2019
VR luopuu junien allergiahyteistä

VR:n mukaan allergiahyteistä luovutaan, koska täysin allergiavapaan ympäristön takaaminen ei ole mahdollista.