Syyskuu 2018

28.9.2018
Näkyykö ennätyksellinen hirvikärpäsvuosi vastaanotoilla?

Hirvikärpäsiä on poikkeuksellisen paljon lämpimän kesän vuoksi, joten voisi ajatella, että tämä näkyisi myös lääkäreiden vastaanotoilla.


27.9.2018
Urtikaria ei ole pelkkiä paukamia

Urtikaria eli nokkosihottuma ei kosketa ainoastaan ihoa, vaan vaikuttaa elämään kokonaisvaltaisesti. Jos urtikarian aiheuttama kutina jatkuu pitkään, se vaikuttaa myös yleiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen töissä ja arjessa.


24.9.2018
Tutkijat saapuvat vantaalaisten koteihin imurit mukanaan – tavoitteena selvittää, missä pölypunkit elävät.

Vastoin yleistä luuloa pölypunkit mylläävät hyvin harvan suomalaiskodin sängyssä.


6.9.2018
Tutkijat lähtevät pölypunkkijahtiin imurit kourassa: Onko pölypunkki kuollut sukupuuttoon vai ei?

Huonepölypunkkien olemassaolosta elää monia erilaisia uskomuksia. Tutkimustuloksia on luvassa ensi vuoden alussa.


5.9.2018
Tutkimus: sähkötupakka voi lisätä sydäninfarktin riskiä – ”Haitoista kasautuu koko ajan lisää tietoa”, sanoo suomalaisasiantuntija

Sähkötupakkaa pidetään herkästi vaarattomana keinona päästä irti tupakanpoltosta. Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan se voi lisätä muun muassa sydäninfarktin riskiä.


5.9.2018
Vieläkö suomalaisissa kodeissa on pölypunkkeja?

Allergia-, iho- ja astmaliitto aloittaa tutkimuksen, jossa selvitetään vieläkö suomalaisissa kodeissa on pölypunkkeja. Näytteitä kerätään pölypunkeille suotuisilla rannikkoseuduilla Helsingin ja Turun ympäristössä.


3.9.2018
Filha ja THL tiedottaa: Krooniset keuhkosairaudet esillä kansainvälisessä konferenssissa Helsingissä

Helsinkiin kokoontuu 100 tutkijaa ja mielipidevaikuttajaa 30 maasta WHO:n GARD-verkoston 12. vuosikokoukseen 30.8.–.9.2018. Kokouksessa esitellään juuri ilmestyneen Global Asthma Report 2018 -raportin päätuloksia kroonisten keuhkosairauksien tilanteesta maailmassa. Kokouksen avaa sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.