Marraskuu 2018

28.11.2018
Ilmastonmuutos pidentää puutiaisten aktiivisuuskautta ja lisää myyräkuumeen riskiä – vaikutusta ihmisen terveyteen on tutkittava vielä lisää

Ilmastonmuutoksen vaikutuksista ihmisen terveyteen ei tiedetä vielä kaikkea. Vaikutuksiin tulisi varautua laaja-alaisesti.


28.11.2018
Tutkimus: Diesel­päästöistä aiheutuu Euroopassa kustannuksia yli 55 miljardia euroa vuodessa

Valtaosa kustannuksista aiheutuu terveyshaittojen hoitamisesta.


27.11.2018
Kymmenen minuutin astmaohjaus on vaikuttavaa hoitoa

Belgialaistutkimus osoittaa, että pelkkä yksi 10 minuutin astmaohjaussessio paransi astman hoitotasapainoa.


26.11.2018
Kynttilän polttaminen huonontaa sisäilmaa ja voi olla jopa vaaraksi

Tunnelmallinen kynttilä voi olla vaarallinen ja katala sisäilman huonontaja. Kynttilöiden polttamisesta syntyy sisäilmaan pienhiukkasia, joiden hengittäminen ei ole terveellistä.


26.11.2018
Allergian taakka keventynyt – 10 vuotta Allergiaohjelmaa takana

Allergiset sairaudet ovat yleisiä ja haaste kansanterveydelle. Allergian syy näyttää olevan enemmän suojaavien tekijöiden väheneminen kuin riskitekijöiden lisääntyminen. Toimiakseen tasapainoisesti elimistön puolustusjärjestelmä tarvitsee haasteita, joita nykyinen elämäntapa ei tarjoa riittävästi.


15.11.2018
Näin ruokit hyviä bakteereitasi

Jotta terveyttämme palvelevat bakteerit voisivat hyvin ja perustaisivat perheitä, ne tarvitsevat ravintoa ja hyvät asuinolosuhteet.


7.11.2018
Potilasjärjestöt: Luottamuksellinen sairaiden hoito vaarantumassa – lakihanke potilastietojen avaamisesta poliisille herättää huolta yli ammattirajojen

Sisäministeri Mykkänen rauhoittelee: "Etsimme ratkaisua, joka takaa sekä potilaan että rikoksen uhrin oikeusturvan".


6.11.2018
Tuhat atoopikkoa vastasi Allergia-, iho- ja astmaliiton kyselyyn: Atooppinen ihottuma vaikuttaa voimakkaasti koko elämään

Atooppinen ihottuma vaikuttaa itsetuntoon, sosiaalisiin suhteisiin, uravalintoihin ja työssä suoriutumiseen. Atooppisen ihottuman vaikutukset ulottuvat myös seksuaalisuuteen ja perheen perustamiseen.