Elokuu 2017

29.8.2017
Siedätyshoito voi tuottaa mahdollisesti pysyvän helpotuksen pähkinäallergiaan

Neljä vuotta hoitojen päättymisestä pähkinäsiedätyshoitoa saaneista lähes 70 prosenttia oli kyennyt jatkamaan maapähkinöiden syömistä.


29.8.2017
Mullan eliöt pitävät meitä terveenä

Mikrobiologit ja lääkärit tutkivat lapsia, koiria ja hiiriä selvittääkseen, kuinka näkymätön luonto auttaa ihmistä. Miten maaperäbakteerien terveysvaikutukset syntyvät?


24.8.2017
Astmapotilaiden ASA-siedätys on turvallista

Asetyylisalisyylihappoyliherkkyys, nenäpolyypit ja astma samanaikaisesti ovat tyypillisiä piirteitä särkylääkeyliherkille potilaille.


23.8.2017
Koira saa ihmiset liikkumaan säännöllisesti

Norwichissä Iso-Britanniassa tehtiin tutkimusta ihmisten liikuntatottumuksista ja tutkimuksessa havaittiin, että koiran omistaminen pitää tehokkaasti ihmiset kiinni säännöllisissä liikuntatavoissa, jopa huonolla säällä.


17.8.2017
Heinäkausi tavallista pitempi – pujo kukkii yhä voimakkaasti

Kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin kestänyt heinien siitepölykausi ajoittui tänä vuonna useita viikkoja tavanomaista myöhemmäksi.


16.8.2017
Kuka herkistyy tuoksuille?

Kansainvälisten selvityksien mukaan tuoksuherkkyyden esiintyvyys on 10-40 %. Suomessa tuoksuherkkyyden yleisyyttä ei tarkasti tiedetä. Allergia-, iho- ja astmaliiton pian julkaistavassa tutkimuksessa tuoksuherkkyyden yleisyyttä suomalaisten keskuudessa on selvitetty.