Marraskuu 2017

29.11.2017
Gradu: Hyönteisistä hyötyä suolistobakteereille

Otto Seleniuksen mukaan hyönteisruoka on kitiinin ansiosta ainut eläinproteiinin lähde, josta saa ravintokuitua.


29.11.2017
Ristiallergiaa aiheuttavia hedelmiä ei pidä säikähtää - asiantuntija ei suosittele niiden välttämistä

Suunnilleen puolet koivuallergisista saa oireita juureksista ja hedelmistä. Ristiallergialla tarkoitetaan allergisia reaktioita muille kuin varsinaiselle allergian aiheuttajalle.


27.11.2017
Fimea arvioi astmalääke benralitsumabin vaikutuksia ja kustannuksia

Fimea on käynnistänyt arvioinnin, jossa tarkastellaan uuden astmalääkkeen, benralitsumabin, hoidollisia ja taloudellisia vaikutuksia vaikean eosinofiilisen astman hoidossa.


10.11.2017
Päiväkodin metsäisellä pihalla möyriminen voi pitää lapset terveempinä – nyt tutkitaan luonnon bakteerien hyötyjä

Parhaillaan tutkitaan luonnon ja maaperäbakteerien vaikutusta päiväkotilasten terveyteen ja hyvinvointiin. Luonnon mikrobitutkimuksen viimeisimpiä havaintoja on vaarallisen sairaalabakteerin hyvää tekevä serkku.


3.11.2017
Vieraat kasvilajit uhkaavat suomalaista luontoa – jo sadat ihmiset osallistuneet talkoisiin ongelman torjumiseksi

Haitalliset vieraskasvit ovat vakava uhka luonnon monimuotoisuudelle. Tänä vuonna jo lähes 500 ihmistä on osallistunut WWF:n ja Allergia-, iho- ja astmaliiton järjestämiin talkoisiin, joissa on torjuttu vieraskasvien, kuten kurtturuusun ja jättipalsamin, leviämistä.


2.11.2017
Astmalla, heinänuhalla ja ekseemalla yli 100 yhteistä geneettistä riskitekijää

Kansainvälinen tutkimus on tunnistanut ihmisen perimästä yhteensä 136 geenipaikkaa, jotka voivat altistaa niin astmalle, heinänuhalle kuin ekseemallekin. Tämä auttaa ymmärtämään miksi astma, heinänuha ja ekseema usein esiintyvät samalla ihmisellä, tutkimukseen osallistuneesta Karoliinisesta instituutista tiedotetaan.