Maaliskuu 2016

29.3.2016
Vauvojen ruokintaohjeet ovat ehkä olleet täysin väärät

Nykyinen ohje, jonka mukaan lapsen täysimetyksen tulisi jatkua puolivuotiaaksi asti, ei ehkä ehkäisekään lapsen allergioita - päin vastoin. Kiinteiden ruokien aloittaminen vasta myöhään saattaa lisätä lasten allergioita, Helsingin Sanomat kertoo.


29.3.2016
Koirakontaktit estävät astmaa, kertoo tutkimus – ja mitä nuorempana, sen parempi

Ruotsalainen tutkimus, jonka aineistona oli yli miljoonan ruotsalaislapsen tiedot, paljastaa, että koirien kanssa kasvaneilla lapsilla oli 15 prosenttia pienempi todennäköisyys sairastua astmaan kuin lapsilla, joilla koirakontakteja ei ollut.


16.3.2016
Uusi tutkimus: Lapsia joutui kaksi kertaa enemmän sairaalahoitoon allergioiden takia

Lasten allergisten reaktioiden aiheuttamat sairaalahoidot kaksinkertaistuivat 13 vuodessa Suomessa ja Ruotsissa. Tämä käy ilmi Tampereen yliopistollisen sairaalan ja Tukholman Karoliinisen instituutin tuoreesta tutkimuksesta. Tutkimus tehtiin vuosina 1999–2011.


16.3.2016
Äidin emätinbakteerit korjaavat keisarileikatun vauvan bakteerikantoja

Keisarileikkauksella syntyneet sairastuvat mm. allergioihin ja lihovat todennäköisemmin kuin alateitse syntyneet. Tarkkaa syytä tähän ei tiedetä, mutta yksi vaihtoehto on erot vauvojen bakteerikannoissa.


9.3.2016
Kansanedustaja Kurvinen astmaverkoston varavetäjäksi

Kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen valittiin eduskunnan allergia- ja astmaverkoston varavetäjäksi. Verkoston puheenjohtajana toimii entinen peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.).


9.3.2016
Hometalojen toksiineilla ja mikrobien rakenneosilla haitallinen yhteisvaikutus

Yhteisvaikutus tuli esille jo hyvin pienillä toksiinien ja rakenneosien pitoisuuksilla.


8.3.2016
Siitepölykausi lähellä, lääkekaappi kuntoon nyt!

Tuleeko koivun siitepölykaudesta runsas vai heikko? Luonnonvarakeskuksen norkkoseurannan perusteella siitepölyä tulisi tänä keväänä keskimääräistä vähemmän. Allergia- ja astmaliitto painottaa, että siitepölyn määrää tärkeämpää on se, että allergiaoireet hoidetaan oikein ja tehokkaasti. Ristiallergian aiheuttamista oireista ei pidä huolestua.


3.3.2016
Tupakkalain uudistus on oikeansuuntainen

Hallituksen esitys tupakkalaista pyrkii saattamaan lainsäädäntömme hyvälle eurooppalaiselle tasolle. Esitys on oikeansuuntainen, mutta siinä on myös puutteita.