Helmikuu 2015

25.2.2015
Tutkimus: Kaksi kolmesta tupakoitsijasta kuolee tupakan takia

Jopa kaksi kolmesta tupakoitsijasta kuolee tupakoinnista aiheutuviin terveyshaittoihin, elleivät he lopeta tapaansa. Tulokseen päädyttiin tuoreessa australialaisessa tutkimuksessa.


24.2.2015
Pähkinän maistelu vauvana pienentää merkittävästi allergiariskiä

Lapsen riski saada pähkinäallergia vähenee jopa 80 prosenttia, jos lapsi saa jo varhain syödä pähkinää sisältäviä ruokia.


23.2.2015
Lähimetsät haltuun! - Asukkaille ja luonnolle päätösvalta lähimetsistä

Lähimetsät haltuun! on Luonto-Liiton valtakunnallinen kampanja, jolla nostetaan esiin lähimetsien tärkeyttä luonnon monimuotoisuudelle ja ihmisten hyvinvoinnille sekä kannustetaan ihmisiä viettämään enemmän aikaa metsässä. Kampanjan tavoitteena on edistää kaupunkien ja kuntien omistamien lähimetsien suojelua.


16.2.2015
Tutkijat huolissaan: nuoret siirtymässä suoraan sähkötupakkaan

Vaarana on, että nuoriso alkaa sähkötupakoida, vaikka ei polttaisi tavallsia savukkeita.


3.2.2015
Käypä hoito -suositus lasten ruoka-allergioista päivitetty

Välttämisruokavalio sopii erityisesti vaikeisiin allergioihin, lievissä tapauksissa ruoka-ainetta voi kokeilla pienillä määrillä.


3.2.2015
Helsinkiin tulee tupakaton vuokratalo - sauhuttelusta voi seurata häätö

Vuokralla asujan tupakointi omassa kodissa on pian ohi – ainakin jos muuttaa vuonna 2017 valmistuvaan Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) rakennuttamaan taloon Tapulikaupunkiin.2.2.2015
Lammaspaimenviikoille villaterapiaan 913 hakemusta

Kansallispuistot ja suojelualueet eri puolilla Suomea etsivät tammikuussa lammaspaimenia vuokraamaan upean kohteen sekä nauttimaan samalla rajattomasta määrästä villaterapiaa ja luonnon terveysvaikutuksia suojelualueella tai kansallispuistossa. Onnekkaat lammaspaimenet arvotaan tänä vuonna 913 hakemuksen joukosta. Lammaspaimenviikkojen suosio jatkoi kasvuaan. Kuudelle kohteelle saatiin lähes 300 hakemusta enemmän kuin edellisvuonna.