14.1.2019
“Nikotiini on myrkky, joka kulkeutuu erittäin herkästi istukan lävitse” – Netistä löytyvä koulutuspaketti auttaa odottavia äitejä jättämään tupakan

Useimmat äidit tietävät, että tupakointi ei ole sikiölle hyväksi, mutta tupakasta voi olla vaikea luopua esimerkiksi nikotiinin voimakkaan koukutuksen vuoksi. Aina ei myöskään ole selvää, mitä kaikkea nikotiini voi tulossa olevalle vauvalle aiheuttaa.


14.1.2019
Tuoksuttomuus puski viimein läpi teatteri- ja konserttisaleissa – "Sitä ei enää pidetä minään höpöhöpönä"

Haju- ja partaveden ja hiuslakan suihkuttelijat eivät aina tiedä tai huomaa, että tuoksut eivät sovi kaikille.


4.1.2019
Sivuston ylläpito tiedottaa

Tämä sivusto toimi Kansallisen allergiaohjelman tukena. Ohjelman päätyttyä vuoden 2018 lopussa joudumme luopumaan mm. tapahtumakalenterin ylläpidosta sekä vastauspalvelusta. Hyvää tietoa allergiasta löytyy kuitenkin edelleen ja päivitämme etusivulle ajankohtaisia allergiauutisia.


15.12.2018
Tutkimus: Sisäilman hiukkasten toksisuutta mittaamalla ei pystytä tunnistamaan kosteusvaurioituneita kouluja

Filosofian maisteri Jenni Tirkkosen väitöskirjatutkimuksessa havaittiin, että sisäilman hiukkasten toksisuutta mittaamalla ei pystytä tunnistamaan kosteusvaurioituneita kouluja, Itä-Suomen yliopisto tiedottaa.


28.11.2018
Ilmastonmuutos pidentää puutiaisten aktiivisuuskautta ja lisää myyräkuumeen riskiä – vaikutusta ihmisen terveyteen on tutkittava vielä lisää

Ilmastonmuutoksen vaikutuksista ihmisen terveyteen ei tiedetä vielä kaikkea. Vaikutuksiin tulisi varautua laaja-alaisesti.


28.11.2018
Tutkimus: Diesel­päästöistä aiheutuu Euroopassa kustannuksia yli 55 miljardia euroa vuodessa

Valtaosa kustannuksista aiheutuu terveyshaittojen hoitamisesta.


27.11.2018
Kymmenen minuutin astmaohjaus on vaikuttavaa hoitoa

Belgialaistutkimus osoittaa, että pelkkä yksi 10 minuutin astmaohjaussessio paransi astman hoitotasapainoa.


26.11.2018
Kynttilän polttaminen huonontaa sisäilmaa ja voi olla jopa vaaraksi

Tunnelmallinen kynttilä voi olla vaarallinen ja katala sisäilman huonontaja. Kynttilöiden polttamisesta syntyy sisäilmaan pienhiukkasia, joiden hengittäminen ei ole terveellistä.


26.11.2018
Allergian taakka keventynyt – 10 vuotta Allergiaohjelmaa takana

Allergiset sairaudet ovat yleisiä ja haaste kansanterveydelle. Allergian syy näyttää olevan enemmän suojaavien tekijöiden väheneminen kuin riskitekijöiden lisääntyminen. Toimiakseen tasapainoisesti elimistön puolustusjärjestelmä tarvitsee haasteita, joita nykyinen elämäntapa ei tarjoa riittävästi.


15.11.2018
Näin ruokit hyviä bakteereitasi

Jotta terveyttämme palvelevat bakteerit voisivat hyvin ja perustaisivat perheitä, ne tarvitsevat ravintoa ja hyvät asuinolosuhteet.