22.10.2019
Hengitysliitto ja Apteekkariliitto kannustavat arkiliikuntaan: Tärkeintä on lähteminen – vähintään kerran päivässä

Lokakuussa siirrytään talviaikaan. Hengitysliitto ja Apteekkariliitto yhteistyökumppaneineen rohkaisevat käyttämään kellojensiirron tuoman ylimääräisen tunnin terveysliikuntaan. Liikuntatapahtumia on hengitysyhdistyksissä ja apteekeissa ympäri Suomen.


21.10.2019
Ihon sairauksia hoidetaan tulevaisuudessa ehkä ihon mikrobistoa muokkaamalla – Tutkimus: Ihon bakteerit voivat sekä suojata atooppiselta ihottumalta että pahentaa sen oireita

Tulehduksellisia suolistosairauksia hoidetaan jo nykyään siirtämällä suolen mikrobeja terveiltä ihmisiltä sairaille. On mahdollista, että myös ihon sairauksia ja vaurioita voidaan ennen pitkää hoitaa parantamalla ihon mikrobiston koostumusta.


21.10.2019
Allergiat voivat puhjeta missä iässä vain – Näillä 5 vinkillä buustaat itsellesi teräksisen vastustuskyvyn allergioita vastaan

Oletko toistaiseksi välttynyt allergioilta? Jos haluat jatkossakin pitää allergiat loitolla, älä vältä mitään varmuuden vuoksi. Vastustuskykyä allergioita vastaan voi tehostaa helpoilla arjen vinkeillä.


21.10.2019
Arki olisi ankeampaa ilman sote-alan vapaaehtoisia

Yhteiskunta tulisi huonosti toimeen ilman vapaaehtoisia ja arki näyttäisi ankeammalta, toteavat järjestöpäällikkö Riitta Kittilä ja Juha Peltosalmi SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:stä, sote-järjestöjen katto-organisaatiosta.


17.10.2019
Tutkimus: Keisarileikkausten vaikutukset lasten terveyteen luultua vähäisempiä

Todennäköisyys joutua suunnittelemattomaan keisarileikkaukseen on suurimmillaan vapaapäivää edeltävän työpäivän aikana, todetaan VATT:n, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Turun yliopiston ja Pombeu Fabran yliopiston tutkijoiden tuoreessa tutkimuksessa. Laajaan suomalaiseen aineistoon pohjautuva tutkimus osoittaa keisarileikkauksen lisäävän astmariskiä. Toisin kuin aiemmin on ajateltu, keisarileikkausten vaikutukset lasten muihin terveystulemiin ovat kuitenkin vähäisiä.


10.10.2019
VR luopuu junien allergiahyteistä

VR:n mukaan allergiahyteistä luovutaan, koska täysin allergiavapaan ympäristön takaaminen ei ole mahdollista.


9.10.2019
Vauvan iholle sivellään metsäpulveria - "hyvä lika" voi suojata allergialta ja sitä tutkitaan nyt ensimmäistä kertaa ihmisellä

Luka on kuuden kuukauden ikäinen vauva Pirkanmaalta. Hän osallistuu tutkimukseen, jossa ns. hygieniahypoteesi joutuu tosielämän testiin ensimmäistä kertaa maailmassa. Hygieniahypoteesin mukaan vauvat kohtaavat liian vähän pöpöjä, minkä takia allergiat lisääntyvät. Tutkimuksessa tuodaan luonnon bakteerit, virukset ja muut mikrobit lasten iholle, jotka eivät itse pääse möyrimään metsässä.


3.10.2019
Ruokailu on tärkeä osa varhaiskasvatusta

Ruokahetket ovat tärkeä ja odotettu osa varhaiskasvatusta ja päiväkotiarkea. Syksyn ja uuden toimintakauden alussa on hyvä päivittää tiedot varhaiskasvatuksessa tarjottavasta ruoasta, ruokalistoista, ateriasisällöistä sekä ruoanvalmistuksesta.


30.9.2019
Emerade-adrenaliinikynissä havaittu toimintaongelmia

Emerade-adrenaliinikynien myyntiluvan haltija Pharma Swiss Česká republika s.r.o on keskeyttänyt valmisteen jakelun tuotevirheselvityksen vuoksi. Kynissä on ilmennyt yksittäisiä tapauksia, joissa Emerade-kynä ei ole toiminut ensimmäisellä yrityksellä. Annoksen saaminen on saattanut vaatia voimakkaamman painalluksen tai useamman yrityksen.


20.9.2019
Synnytystavalla on suuri vaikutus lapsen suolistobakteereihin – keisarileikkauksen vaikutukset pelästyttivät tutkijan

Brittitutkijat havaitsivat, että keisarileikkauksella syntyneiden lasten suolistobakteerit eroavat dramaattisesti alatiesynnytyksellä syntyneiden lasten suolistobakteereista, uutisoivat muiden muassa BBC sekä CNN. Varhainen altistuminen äidin mikrobeille saattaa toimia vastustuskyvyn koulijana ja selittää sitä, miksi keisarileikkauksella syntyneillä lapsilla on enemmän tiettyjä terveysongelmia.