22.6.2017
Kansallinen allergiaohjelma löi läpi terveydenhuollossa odotettuakin paremmin

Suomen kansallinen allergiaohjelma on juurtunut hyvin terveydenhuoltoon, arvioi Hyksin Iho- ja allergiasairaalan vastaava ylilääkäri, Helsingin yliopiston kliinisen allergologian professori ja lasten allergologian erikoislääkäri Mika Mäkelä. Mäkelä esitteli allergiaohjelman ideologiaa ja tuloksia kansainvälisessä EAACI-konferenssissä Helsingissä sunnuntaina.


12.6.2017
Aikuisten astmasta uudet alatyypit

Seinäjoen aikuisten astmatutkimuksessa on ensimmäistä kertaa Suomessa ja kansainvälisesti pystytty liittämään aikuisten astman alatyyppeihin 12 vuoden ennuste taudin tulevasta käyttäytymisestä.


6.6.2017
Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry: Suurempi järjestö on vahvempi vaikuttaja

Allergia- ja astmaliitto sekä Iholiitto ovat yhdistyneet. Uusi liitto on saanut nimekseen Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry.


6.6.2017
Allergia voitaisiin tulevaisuudessa napsaista pois päältä geeniterapialla

Veren kantasoluja muokkaamalla tutkijat estivät immuunijärjestelmää reagoimasta.


6.6.2017
Pieni muru maapähkinää oli tappava annos 11-vuotiaalle Otolle – Perheen kuolemanpelko poistui siedätyshoidon myötä

Suomessa on tutkittu siedätystä osana lasten vaikeiden ruoka-aineallergioiden hoitoa jo 12 vuotta. Ruokasiedätykselle haetaan yhteisiä kansainvälisiä pelisääntöjä.


29.5.2017
Antihistamiinit ovat siitepölyallergian perusta

Antihistamiinit ovat lääkeaineita, jotka lievittävät allergisia oireita iholla ja limakalvoilla sekä silmissä ja hengitysteissä. Aiemmin antihistamiinit saattoivat väsyttää, mutta eivät enää.


9.5.2017
Ilmastonmuutos uhkaa terveyttä

”Kuivuus, kuumuus, tulvat, myrskyt ja muuttoliike eli ilmastopakolaisuus ovat ilmastonmuutokseen liittyviä ilmiöitä, joilla on maailmanlaajuisesti vaikutusta ihmisten terveyteen”, sanoo professori Jouni Jaakkola Oulun yliopistosta.


8.5.2017
Keuhkoahtauma helpottuu liikkumalla

Keuhkoahtaumataudilla on paha maine, mutta jos se havaitaan ajoissa, ei välttämättä tarvita muita lääkkeitä kuin säännöllinen liikunta.


27.4.2017
Astmariskiä voi ennustaa jo ensimmäisen elinvuoden aikana

Pikkulapsen ensimmäinen uloshengitysvaikeus voi ennustaa astman puhkeamisen riskiä kouluiässä, selviää Turun yliopistossa tarkistettavasta väitöstutkimuksesta.


27.4.2017
Maailman astmapäivä 2.5.2017: Hengästyminen on hyväksi

Liikkuminen kannattaa aina, eikä astma ole este liikunnalle. Päinvastoin sairaus pysyy paremmin hallinnassa, kun peruskunto kohenee. Allergia- ja astmaliiton mukaan hengästyminen on hyväksi ja eri asia kuin hengenahdistus.