16.3.2018
Allergiatestiin ennen lemmikin hankintaa?

Perheeseen hingutaan ja harkitaan lemmikin ottamista. Kannattaako ensin käydä allergiakokeissa?


14.3.2018
Maaseutumaisten olosuhteiden luominen kaupunkikotiin voisi auttaa sisäilmaoireista kärsiviä – laaja tutkimus etsii kotien sisäilmasta mikrobeja, jotka joko suojaavat terveyttä tai vaikuttavat siihen haitallisesti

Tutkimuksissa on selvitetty, miten kosteusvaurioisissa kodeissa olevat bakteerien ja sienten mikrobiyhteisöt reagoivat tehtyyn remonttiin tai muuttoon.


10.3.2018
Aikuisena alkanut astma vaatii jämäkkää sitoutumista omahoitoon

Tampereen yliopistossa ja Seinäjoen keskussairaalassa käynnissä olevassa tutkimuksessa on tunnistettu kaikkiaan viisi erilaista aikuisten astmatyyppiä, joilla kullakin on oma ennusteensa.


22.2.2018
Tuore tutkimus vihjaa: Ympäristön mikrobit voivat ehkäistä astmaa myös aikuisilla

Pikkulapsen immuunijärjestelmä kehittyy lattianrajassa mönkiessä. Varhaisia viitteitä on nyt saatu siitä, että mikrobit voisivat tuoda suojaa sairauksilta vielä aikuisiällä.


16.2.2018
Pikkulapsen astma on hankala diagnosoida

Keuhkotoiminnan mittaukset taaperoikäisiltä eivät vielä onnistu.


14.2.2018
Apteekkikysely osoittaa suomalaisten astman lieventyneen

Lääkkeiden käyttö ja niihin kuluva raha häiritsivät arkielämää enemmän kuin oireet.


13.2.2018
Terveyttä edistävien probioottien saanti ravinnosta hankalaa - professori: ”Nykyruoka on lähes steriiliä”

Probiootit voivat oikein annosteltuina auttaa vatsaa ja suolistoa voimaan paremmin. Kysyimme professori Seppo Salmiselta, millaisia probiootteja kannattaa suosia ja mistä niitä saa.


9.2.2018
Tunnetko allergian ohjatun omahoidon ohjeet?

Mitä avuksi, kun astma- tai allergiaoireet alkavat pahentua? Voiko asiaan tarttua heti vai pitääkö odottaa, että saa lääkäriajan?


8.2.2018
Allergia-, iho- ja astmaliitto haluaa anafylaksian ensiavusta kansalaistaidon

Allergia-, iho- ja astmaliitto haastaa 11.2. vietettävänä 112-päivänä kaikkia opettelemaan adrenaliini-injektoriin käytön. Injektoria käytetään anafylaksian ensiapuna. Liitto ehdottaa myös, että adrenaliini-injektorin käyttö otettaan osaksi perustason ensiapukoulutusta.


7.2.2018
Puhtaammat laivojen polttoaineet tuovat terveyshyötyjä, mutta vaikuttavat myös ilmastoon

Naturessa julkaistun tuoreen tutkimuksen mukaan puhtaammat laivojen polttoaineet vähentävät lapsuuden astmadiagnooseja 3,6 prosentilla maailmanlaajuisesti. Toisaalta pienhiukkasten väheneminen kiihdyttää ilmastonmuutosta.