20.8.2019
Täyskäännös: Aikuisen astmaatikon ei kannatakaan vältellä hengästyttävää liikuntaa – Säännöllinen kuntoliikunta parantaa astman tasapainoa

Aiemmin astmaa sairastaville on suositeltu, että he välttäisivät voimakasta hengästymistä aiheuttavaa liikuntaa sen mahdollisesti provosoimien hengitystieoireiden vuoksi.


15.8.2019
Koivuallergian siedätyshoito helpottuu –Uusi tablettina kotona käytettävä lääke hyväksyttiin

Siedätyshoito kestää kolme vuotta, kuten jo käytössä oleva pistossiedätyshoito.


14.8.2019
Kissan omistaminen voi pian olla mahdollista allergiasta huolimatta – tutkijat kehittivät lupaavan rokotteen

Sveitsiläistutkijat ovat kehittäneet rokotteen, joka auttaa kissa-allergiaan. Ihmisen sijaan lääke kuitenkin annetaan kissalle itselleen.


13.8.2019
Tulehdussairauksien selättäjä? Männyn oksauutteesta löytyi aiemmin tuntemattomia tulehdusta estäviä vaikutuksia

Nivelrikko, nivelreuma, astma. Uusille tulehduslääkkeille olisi muun muassa näissä sairauksissa tarvetta, sillä häiriintyneestä tulehdusreaktion säätelystä syntyneiden sairauksien nykyiset hoidot eivät paranna tautia vaan ainoastaan lievittävät sen oireita.


7.8.2019
Närästyslääkkeet voivat aiheuttaa allergiaa ja sotkea suoliston bakteerikantoja

Selitys voi olla se, että allergiaa aiheuttavat proteiinit eivät pilkkoudu vatsassa ja voivat ärsyttää immuunijärjestelmää.


1.8.2019
Naisen astma puhkeaa usein vasta aikuisena, tutkijan mukaan merkittävin riskitekijä on sukutausta

Tutkija: Jos vanhemmilla tai sisaruksilla on astmaa, on todennäköisyys astman puhkeamiseen moninkertaisesti suurempi kuin muuten.


16.7.2019
Nokian karmealla vesikriisillä oli yllättävä vaikutus: Saastuneelle vedelle altistuneet vauvat saivat suojaa allergioita vastaan

Tutkimuksen perusteella hyödyn saivat erityisesti sellaiset alle 1-vuotiaat, jotka altistuivat, mutta eivät sairastuneet.


21.6.2019
Astman hoidossa on Suomessa otettu suuria harppauksia

Vaikeaa astmaa sairastavat saavat apua biologisesta lääkkeestä.


21.6.2019
Erityisruokavaliot syytä muistaa päivittää kouluille hyvissä ajoin ennen syksyä – allergioiden välttämisdieetit selkiytymässä myös Eksoten alueella

Kesälomat ovat alkaneet ja lomia seuraa uusi lukuvuosi. Syksy tuo tullessaan osalle perheistä muutoksia päivähoidossa, päivähoidosta kouluun siirryttäessä tai koulu- tai opiskelupaikassa. Joka lukuvuoden alussa sekä hoito-, koulu- tai opiskelupaikan vaihtuessa on vanhempien tai nuoren tärkeää päivittää erityisruokavalioilmoitus keittiölle, jotta vakavasti allergisen ruokavalio toteutuisi tarvittavasti.


18.6.2019
Maalaistalon kaltainen mikrobisto suojaa astmalta kaupunkikodeissa – ulkokengillä kannattaa kävellä myös sisätiloissa

Tutkimuksen mukaan muun muassa ulkokengillä sisätiloissa kävely ja sisarusten lukumäärä lisäävät astmalta suojaavaa mikrobistoa kaupunkikodeissa.