4.1.2018
Katupöly saattaa aiheuttaa lapsille astmaa

Katupöly ja muut hengitysilman PM10-hiukkaset voivat tuoreen tutkimuksen mukaan suurentaa lasten riskiä sairastua astmaan.


18.12.2017
Kyteekö suolistossasi hiljainen tulehdus?

Monien kroonisten sairauksien taustalla kytee piilevä tulehdus. Viitteitä vaaroista havaitsee ainakin vatsaansa tarkkailemalla.


14.12.2017
Erityisruokavaliota noudattavan on oltava tarkkana ravintolassa

Keliakialiitto ja Allergia-, iho- ja astmaliitto ovat huolissaan ravintoloiden vaihtelevista tavoista merkitä ruoka-annosten sisältämät allergeenit. Erityisruokavaliota noudattavien on itse muistettava tarkistaa, mitä merkinnät tarkoittavat.


12.12.2017
Huonoja uutisia huippuälykkäille: Älykkyys tuo mukanaan ongelmia

Älykkyyttä arvostetaan kaikissa kulttuureissa, ja älykkäät ihmiset pärjäävät paremmin koulu- ja työelämässä. Mutta voiko älykkyydellä olla haittavaikutuksia? Eräässä Simpsonit-sarjan jaksossa huippuälykäs koulutyttö Lisa toteaa isälleen: "Kun älykkyys kasvaa, onnellisuus laskee." Nyt uusi tutkimus tukee tätä lausuntoa.


4.12.2017
Talvi saa ihon kutiamaan – lue Ylikiimingin apteekkarin vinkit ihon kosteuttamiseen

Pakkaskauden alku näkyy nopeasti normaalillakin iholla. Pidä huolta riittävästä kosteutuksesta ja rasvauksesta.


1.12.2017
Lemmikkikoiratutkimus vahvistaa: luontoyhteys on terveydelle tärkeä

Kaupungissa asuvilla lemmikkikoirilla on enemmän allergioita kuin maalla asuvilla. Helsingin yliopistossa tehty väitöstutkimus paljastaa myös, että allergioilta välttymiseksi pelkkä maalla asuminen ei riitä. Luontoon pitää olla läheisessä yhteydessä.


29.11.2017
Gradu: Hyönteisistä hyötyä suolistobakteereille

Otto Seleniuksen mukaan hyönteisruoka on kitiinin ansiosta ainut eläinproteiinin lähde, josta saa ravintokuitua.


29.11.2017
Ristiallergiaa aiheuttavia hedelmiä ei pidä säikähtää - asiantuntija ei suosittele niiden välttämistä

Suunnilleen puolet koivuallergisista saa oireita juureksista ja hedelmistä. Ristiallergialla tarkoitetaan allergisia reaktioita muille kuin varsinaiselle allergian aiheuttajalle.


27.11.2017
Fimea arvioi astmalääke benralitsumabin vaikutuksia ja kustannuksia

Fimea on käynnistänyt arvioinnin, jossa tarkastellaan uuden astmalääkkeen, benralitsumabin, hoidollisia ja taloudellisia vaikutuksia vaikean eosinofiilisen astman hoidossa.


10.11.2017
Päiväkodin metsäisellä pihalla möyriminen voi pitää lapset terveempinä – nyt tutkitaan luonnon bakteerien hyötyjä

Parhaillaan tutkitaan luonnon ja maaperäbakteerien vaikutusta päiväkotilasten terveyteen ja hyvinvointiin. Luonnon mikrobitutkimuksen viimeisimpiä havaintoja on vaarallisen sairaalabakteerin hyvää tekevä serkku.