6.9.2018
Tutkijat lähtevät pölypunkkijahtiin imurit kourassa: Onko pölypunkki kuollut sukupuuttoon vai ei?

Huonepölypunkkien olemassaolosta elää monia erilaisia uskomuksia. Tutkimustuloksia on luvassa ensi vuoden alussa.


5.9.2018
Tutkimus: sähkötupakka voi lisätä sydäninfarktin riskiä – ”Haitoista kasautuu koko ajan lisää tietoa”, sanoo suomalaisasiantuntija

Sähkötupakkaa pidetään herkästi vaarattomana keinona päästä irti tupakanpoltosta. Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan se voi lisätä muun muassa sydäninfarktin riskiä.


5.9.2018
Vieläkö suomalaisissa kodeissa on pölypunkkeja?

Allergia-, iho- ja astmaliitto aloittaa tutkimuksen, jossa selvitetään vieläkö suomalaisissa kodeissa on pölypunkkeja. Näytteitä kerätään pölypunkeille suotuisilla rannikkoseuduilla Helsingin ja Turun ympäristössä.


3.9.2018
Filha ja THL tiedottaa: Krooniset keuhkosairaudet esillä kansainvälisessä konferenssissa Helsingissä

Helsinkiin kokoontuu 100 tutkijaa ja mielipidevaikuttajaa 30 maasta WHO:n GARD-verkoston 12. vuosikokoukseen 30.8.–.9.2018. Kokouksessa esitellään juuri ilmestyneen Global Asthma Report 2018 -raportin päätuloksia kroonisten keuhkosairauksien tilanteesta maailmassa. Kokouksen avaa sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.


21.8.2018
Puoli miljoonaa suomalaista toimii vapaaehtoisena sote-alan järjestöissä – Sote-uudistus ei kuitenkaan takaa järjestöjen toiminta-avustuksia

Tuoreessa raportissa varoitetaan, että sote-järjestöjen toimintaedellytykset ja -avustukset voivat pienentyä sote-uudistuksessa merkittävästi ilman, että kukaan on tietoisesti tehnyt päätöstä heikentää järjestöjen roolia.


21.8.2018
Jos siitepölykevät oli tukala, nyt on aika toimia

Nyt on oikea hetki muistella viime kevään vuotavaa nenää ja kutisevia silmiä. Siitepölyallergian siedätyshoito aloitetaan yleisesti tai suositellusti syksyllä ja parhaimmillaan se helpottaa jo seuraavan kevään oireita. Siedätyshoidot jatkuvat yleensä kolme vuotta.


19.8.2018
Ratulan koululla aloitetaan jättiputken uusien torjuntamenetelmien kartoitus — Erikoistutkija ei usko, että jättiputkea saadaan hävitettyä Suomesta 20 vuodessakaan

1,5 miljoonaa euroa saanut torjuntahanke on Suomen suurin. Kouvolassa kokeillaan muun muassa ekologisempia torjuntamenetelmiä.


14.8.2018
Voiko allerginen ottaa lemmikin? Näin sanoo asiantuntija

Pitääkö allergikon vältellä kaikkia eläimiä vai voisiko yhteiselämä lemmikin kanssa sittenkin olla mahdollista?


4.8.2018
Lappeenrannassa jättipalsamia torjuttiin 14 talkoissa 79 talkoolaisen voimin

Lappeenrannan kaupunki järjesti kuluvan kesän aikana 14 jättipalsamin torjuntatalkoota, joihin osallistui kaikkiaan 79 vapaaehtoista. Talkoita järjestettiin Rakuunamäellä, Sammonlahdessa, Karhuvuoressa, Harapaisissa, Hiessillassa, Myllysaaressa ja Pallossa.


30.7.2018
Mistä tiedän, olenko allerginen ampiaisille? Näin tunnistat ampiaisallergian nopeaa apua vaativat oireet

Ampiaisen pisto voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa allergiselle jopa hengenvaarallisen reaktion. Mistä oireista tietää, että ampiaisen pisto on syy hakeutua lääkäriin tai kutsua ambulanssi? Kysyimme asiaa ihotautien ja ihoallergologian erikoislääkäri Risto Oksmanilta.