14.2.2019
Potilasjärjestöt selvittivät: Puolueilta vihreää valoa maksukattojen uudistamiselle

Eduskuntapuolueet suhtautuvat positiivisesti pitkäaikaissairaiden maksutaakan helpottamiseen. Tämä käy ilmi tuoreesta kyselystä, jonka toteuttivat Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Crohn ja Colitis ry, Psoriasisliitto sekä Reumaliitto.


5.2.2019
Antibiootit eivät auta astmaoireisiin – voivat jopa pidentää astmapotilaiden sairaalakäyntejä

Astman pahenemisen takia sairaalaan hakeutuneita hoidetaan usein antibiooteilla, vaikka hoitosuosituksissa siihen ei kannusteta. Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen perusteella antibiootit ovat todennäköisesti vain haitaksi astmapotilaille, sillä ne eivät lievitä astmaoireita ja voivat johtaa sairaalahoidon pidentymiseen.


24.1.2019
Savuton Suomi 2030 -tavoite voidaan saavuttaa vain tarjoamalla järjestelmällistä tukea tupakoinnin lopettamiseen

Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa tupakoinnin, mutta vahva riippuvuus ja tuen puute voivat tehdä siitä vaikeaa. ”Tupakkalakiin kirjattua Savuton Suomi 2030 -tavoitetta ei saavuteta, ellei tupakasta vieroittamisen palveluita kehitetä järjestelmällisesti” toteaa THL:n asiantuntija Hanna Ollila.


22.1.2019
Ulosteensiirto parantaa antibioottiripulin tehokkaasti, mutta toimisiko se myös Alzheimerin taudin hoidossa? Tutkijat toivovat, että ”superulosteella” voisi hoitaa vaikeitakin sairauksia

Luovuttajan sopiva bakteerikirjo voi ratkaista, auttaako ulosteensiirto vai ei.


14.1.2019
“Nikotiini on myrkky, joka kulkeutuu erittäin herkästi istukan lävitse” – Netistä löytyvä koulutuspaketti auttaa odottavia äitejä jättämään tupakan

Useimmat äidit tietävät, että tupakointi ei ole sikiölle hyväksi, mutta tupakasta voi olla vaikea luopua esimerkiksi nikotiinin voimakkaan koukutuksen vuoksi. Aina ei myöskään ole selvää, mitä kaikkea nikotiini voi tulossa olevalle vauvalle aiheuttaa.


14.1.2019
Tuoksuttomuus puski viimein läpi teatteri- ja konserttisaleissa – "Sitä ei enää pidetä minään höpöhöpönä"

Haju- ja partaveden ja hiuslakan suihkuttelijat eivät aina tiedä tai huomaa, että tuoksut eivät sovi kaikille.


4.1.2019
Sivuston ylläpito tiedottaa

Tämä sivusto toimi Kansallisen allergiaohjelman tukena. Ohjelman päätyttyä vuoden 2018 lopussa joudumme luopumaan mm. tapahtumakalenterin ylläpidosta sekä vastauspalvelusta. Hyvää tietoa allergiasta löytyy kuitenkin edelleen ja päivitämme etusivulle ajankohtaisia allergiauutisia.


15.12.2018
Tutkimus: Sisäilman hiukkasten toksisuutta mittaamalla ei pystytä tunnistamaan kosteusvaurioituneita kouluja

Filosofian maisteri Jenni Tirkkosen väitöskirjatutkimuksessa havaittiin, että sisäilman hiukkasten toksisuutta mittaamalla ei pystytä tunnistamaan kosteusvaurioituneita kouluja, Itä-Suomen yliopisto tiedottaa.


28.11.2018
Ilmastonmuutos pidentää puutiaisten aktiivisuuskautta ja lisää myyräkuumeen riskiä – vaikutusta ihmisen terveyteen on tutkittava vielä lisää

Ilmastonmuutoksen vaikutuksista ihmisen terveyteen ei tiedetä vielä kaikkea. Vaikutuksiin tulisi varautua laaja-alaisesti.


28.11.2018
Tutkimus: Diesel­päästöistä aiheutuu Euroopassa kustannuksia yli 55 miljardia euroa vuodessa

Valtaosa kustannuksista aiheutuu terveyshaittojen hoitamisesta.